“Kun asiakkaamme haluaa kasvattaa liiketoimintaansa, ovat GRENKEn leasingratkaisut kustannustehokkaita: rahoitus on järkevästi ja läpinäkyvästi hinnoiteltu laitteen lunastushetkeen saakka”, kiteyttää IT-laitteita ja -palveluita eri kokoisille yrityksille myyvän Kyberjoukkojen Joonas Kolkka.

 

Leasing tukee yrityksen kasvun rahoitusta

 

Kyberjoukot tarjoaa kaikille yritysasiakkailleen leasingia rahoitusvaihtoehtona. Kolkka on myynyt IT-laitteita leasingilla vuodesta 2007 saakka. Hän pitää sitä hyvänä rahoituskeinona muun muassa siksi, että leasingmaksut eivät rasita yrityksen tasetta, eikä niistä tarvitse tehdä poistoja, kuten tulorahoituksella tehdyistä hankinnoista. Leasingmaksut ovat myös kokonaisuudessaan vähennyskelpoisia verotuksessa.

Muun muassa Vakuutusmeklari Risk Link hankki yrityksensä IT-laitteet hiljattain leasingilla Kyberjoukoilta. Useamman koneen kertahankinta olisi vaikuttanut nuoren yrityksen kassaan.

“Olemme tuore pienyritys ja meidän on täytynyt investoida toiminnan aloitukseen markkinoinnista ja järjestelmistä lähtien. Leasing on auttanut kustannusten tasapainottamisessa ja jättänyt kassaamme rahaa muihin investointeihin”, hankintoja Risk Linkillä hoitanut Annika Laamanen kertoo.

 

Joustava leasingrahoitus näkyy yritysten arjessa ennakoitavina kuluina

 

Kolkan mukaan leasing auttaa heidän asiakkaitaan suunnittelemaan talouttaan ja tunnistamaan yksittäisen tietotyöläisen IT-laitteisiin liittyvät kustannukset. Kyberjoukot laskee asiakkailleen aina laitteiden leasingkuukausihinnat valmiiksi tarjoukseen.

“Jos asiakas valitsee leasingin, teen GRENKEn kumppaniportaalissa sopimuksen loppuun ja lähetän sen e-allekirjoitukseen. Asiakas käy allekirjoittamassa sopimuksen, kun hän on vastaanottanut laitteet meiltä”, Kolkka kertoo.

Leasingsopimuksen päättyminen on asiakkaalle oiva tilaisuus tarkastaa laitteidensa käyttökelpoisuus.

“Olemme yhteydessä noin 3–6 kk ennen sopimuksen päättymistä ja käymme asiakkaan toiveet läpi. Usein koneet vaihdetaan kauttamme uusiin kolmen vuoden sopimuskauden jälkeen, eli hyödymme rahoituksen tarjoamisesta myös myynnillisesti”, Kolkka kertoo.

 

Helppo leasing mukautuu jälleenmyyjän ja asiakkaan arkeen

 

Rahoituksen tarjoaminen on tehty mahdollisimman helpoksi leasingjälleenmyyjälle.

“Voin tehdä itse asiakkaaseen liittyvät työt ja nähdä sopimusten tiedot GRENKEn portaalissa. Pystyn toimimaan itsenäisesti ja palvelemaan asiakasta omilla ehdoillani, eikä työhön liity hidastavaa byrokratiaa. Saan tarvittaessa GRENKEn leasingasiantuntijoilta myös nopeasti ohjeita rahoitustarjouksen ja -sopimuksen tekoon”, Kolkka kiittelee.

Myös Risk Linkin Annika Laamanen kiittää Kyberjoukkojen Joonas Kolkkaa palvelualttiudesta hankintojen teossa. Leasingin suhteen hän ei ole kaivannut apuja, mutta uskoo että saisi sitä tarvittaessa.

“Olen tyytyväinen GRENKEn leasingrahoitukseen ja suosittelen sitä kyllä muillekin. GRENKEllä on tarkat ja selkeät prosessit leasingsopimusten solmimiseen ja allekirjoitukseen. Myös vakuutusehdot ovat positiivisesti muista yhtiöistä erottuvat”, Laamanen toteaa.