Mahdollisuuksia luomassa jo vuodesta 1978

Kokemuksemme ja vahva markkina-asemamme eivät ole sattumaa. Ne pohjautuvat samaan yrittäjähenkeen, joka on ominaista myös asiakkaillemme.

Soita meille

Ota meihin yhteyttä:

+358 10 337 6000

Ma - Pe 9:00 - 16:00

2023

Vahvan kasvun aika

Dr Sebastian Hirsch on aloittanut GRENKE AG:n hallituksen puheenjohtajana ja toimitusjohtajana 1.12.2022 aluksi väliaikaisesti, ja pysyvästi 16.2.2023 alkaen. 

Hallituksen kasvutavoitteet vuoteen 2024 ovat kunnianhimoiset: odotamme 
leasingin uusasiakasmyynnin kasvulta 3,4 miljardia euroa ja nettovoittoa 140 miljoonaa euroa. Tämä kaksinkertaistaisi leasinginguusmyynnin ja tuloksen verrattuna tilikauteen 2021. Uusasiakashankinta ja konsernitulos on kasvanut neljällä vuosineljänneksellä peräkkäin vuonna 2022. 

Luomme tulevina vuosina vahvaa pohjaa kasvulle, joka on ollut tunnusomaista yrityksellemme läpi vuosikymmenien. 

Read more: GRENKE invests in expanding digitalisation, presents preliminary results for 2022 financial year and publishes outlook for 2023

Read more: Corporate facts and figures

2021

Kohti kestävää ja vastuullista leasingpalvelua

Elokuusssa 2021 GRENKE AG:n toimitusjohtajana aloitti Michael Bücker. Hänen johdossaan GRENKEn tavoitteena on jatkaa kestävän ja vastuullisen leasingtoimijan työtä. Toimintamme painopisteitä ovat ESG - ympäristö, yhteiskuntavastuu ja hyvä hallintotapa - sekä digitalisaatio.

2021

Tällä hetkellä meillä on ihanteellinen asema tulevaisuutta silmällä pitäen

GRENKE toimii maailmanlaajuisesti ja on edustettuna 33 maassa. Yhdenhengen yrityksestä on kasvanut monikansallinen yritysrypäs, joka tarjoaa monenlaisia palveluita. IT- ja toimistolaitteiden leasingin lisäksi GRENKE tarjoaa nyt rahoitusta monille muille tuotteille. Factoring- ja pankkipalvelut täydentävät kattavaa tuotevalikoimaamme start-up-yrityksille, keskisuurille yrityksille ja yksityishenkilöille.

2018

Muutos ja jatkuvuus

GRENKE juhlii 40-vuotista toimintaansa liike-alalla. Helmikuun lopussa Wolfgang Grenke väistyi hallituksen puheenjohtajan tehtävästä. Aiemmasta varapuheenjohtajasta Antje Leminskystä tuli uusi puheenjohtaja, ja hän vie yritystä eteenpäin perustajamme hengessä. Toukokuussa 2018 Wolfgang Grenke valittiin GRENKE AG:n hallintoneuvostoon.

2015

Uudet toimipaikat

GRENKE avasi uuden toimipaikan Ouluun vuonna 2015, Jyväskylään ja Turkuun vuonna 2018 ja Tampereelle vuonna 2020. 

2008

GRENKE aloittaa Suomessa

Vuonna 2008 GRENKE tuli Suomeen perustamalla toimipaikan Vantaalle.

2000

Listautumisanti ja entistä vahvempi toimintakyky

Huhtikuussa 2000 GRENKE listautui pörssiin. Se pysyy silti edelleen uskollisena lupaukselleen työskennellä pienten ja keskisuurten yritysten kanssa yhdenvertaisesti ja luotettavana kumppanina. Vuonna 2005 yritys perusti Factoring-liiketoiminta-alueensa.

1990

Esteiden ylittämistä

Yritys, jonka nimi oli nyt GRENKELEASING KG, kasvoi nopeasti. Ensimmäiset haarakonttorimme perustettiin Saksan liittotasavaltaan. Vuonna 1990 GRENKE toimi jälleen pioneerina: avasimme oman haarakonttorimme silloiseen Itä-Berliiniin jo ennen Saksojen yhdistymistä. Tämän jälkeisinä vuosina perustimme kahdeksan haarakonttoria lisää Saksaan ja Itävaltaan. Joulukuussa 1997 yrityksestä tuli osakeyhtiö.

1978

Idea syntyy

Vuonna 1978 Wolfgang Grenke sai idean. Nykyaikaiset puhelinjärjestelmät, kopiokoneet ja tietokoneet löysivät tiensä yhä useampiin toimistoihin. Hän päätti tehdä niihin liittyvistä sijoituksista helpompia tarjoamalla yrityksille houkuttelevia vuokrausmahdollisuuksia. Perustamalla yhden miehen yrityksen Baden-Badenissa hän laittoi liikkeelle menestystarinan, jolle ei näy loppua. Jo ensimmäisenä vuonna Wolfgang Grenke ja hänen kaksi työntekijäänsä valvoivat 21 jälleenmyyjää ja 198 vuokrasopimusta. Hän näki massiivista potentiaalia edullisten toimistolaitteiden vuokrauksessa (small-ticket IT-leasing).