Leasing – usein kysytyt kysymykset (UKK)

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää leasingistä GRENKEltä.

Soita meille

Ota meihin yhteyttä:

+358 10 337 6000

Ma - Pe 9:00 - 16:00

Rahoitusleasingissa kaikki leasinghankintaan liittyvät kustannukset (hankinta-, lisä- ja rahoituskustannukset) kuoletetaan kokonaan asiakkaan maksaessa sovitut leasingmaksut. 

Jokaiseen GRENKE-leasingsopimukseen sisältyy vaihtomahdollisuus. Tämä tarkoittaa, että leasingtuotteet voidaan vaihtaa jopa sopimuskauden aikana. Näin asiakas voi aina käyttää uusinta tekniikkaa ja leasingmaksut pysyvät samoina sillä edellytyksellä, että sopimusarvo pysyy ennallaan.

Maksujen ennakoitavuus ja jaksotettavuus tekevät leasingista houkuttelevan rahoitusmuodon pienille ja keskisuurille yrityksille. Leasingmaksut ovat kokonaisuudessaan vähennyskelpoisia eikä niitä merkitä taseeseen. Tämä parantaa taseen lukuja ja näin vaikuttaa positiivisesti yrityksen luottoluokitukseen. 

IFRS 16 säätelee leasingsopimusten kirjanpitoa pörssiyhtiöille ja yrityksille, jotka vapaaehtoisesti laativat tilinpäätöksensä IFRS:n mukaisesti. IFRS:n mukaisessa kirjanpidossa leasingmaksut tulee kirjata taseeseen. Tämä ei vaikuta leasingin muihin etuihin. Suosittelemme kysymään veroasiantuntijaltasi tai tilintarkastajaltasi lisätietoja.

Jälleenmyyjälle

Jälleenmyyjäportaalistamme saat lähetettyä leasinghakemuksen helposti ja nopeasti. Siellä voit laskea leasingtarjouksia ja lähettää pyyntöjä verkossa muutamalla napsautuksella. Tästä pääset jälleenmyyjäportaaliin. Jos sinulla ei vielä ole kirjautumistunnuksia, voit pyytää niitä täältä tai pyytää tiedot suoraan paikalliselta yhteyshenkilöltäsi. Mikäli sinulla on tunnukset aiempaan portaaliimme, pääset kirjautumaan täältä

GRENKE käyttää turvallista, nopeaa ja helppoa eAllekirjoitusta. Asiakas saa sähköpostiinsa linkin leasingsopimuksen allekirjoittamista varten. Tällä varmistamme, että sinun ei tarvitse tulostaa ja postittaa sopimuspapereita.

GRENKE takaa, että laskusi maksetaan 24 tunnin kuluessa kaikkien tarvittavien sopimusasiakirjojen saapumisesta.

Asiakkaille

Leasing palvelee rahoitusmuotona pieniä, keskisuuria ja suuryrityksiä toimialasta riippumatta. GRENKE rahoittaa laajan kirjon erilaisia tuotteita 500 euron nettohankintahinnasta alkaen.

GRENKE toimii valmistajista ja pankeista riippumattomasti, jonka takia et ole sidottu mihinkään tiettyihin tuotemerkkeihin tai valmistajiin valitessasi tuotteita. GRENKE rahoittaa erilaisia tuotteita laajasti aina IT-laitteistoista turvallisuusjärjestelmiin ja teollisuuskoneisiin. Voit tutustua tarkemmin erilaisiin rahoitettaviin tuotteisiin täältä.

 

Mikäli mielessäsi on jokin toisenlainen hankinta, niin paras lähestymistapa tälläisessä tapauksessa on ottaa meihin yhteyttä, niin voimme etsiä sopivan ratkaisun.

Voit tehdä sen helposti yhteydenottolomakkeellamme. Valitse vain sinua kiinnostava kohde ja aihe. Mikäli olet jo saanut tarjouksen tuotteista toimittajaltasi niin lisääthän sen yhteydenottopyyntöön. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. 

Sopimusta allekirjoittaessasi vahvistat päivän, jona olet vastaanottanut leasingtuotteet. Sovittu perusvuokrakausi alkaa vastaanoton jälkeisen kvartaalin ensimmäisenä päivänä tai kalenterikuukauden ensimmäisenä päivänä, jos olet valinnut kuukausilaskutuksen. Vastaanottopäivästä perusvuokrakauden alkuun veloitamme päivävuokraa, joka on 1/30 sovitusta kuukausihinnasta.

GRENKE perii leasingsopimuksesi maksut neljä kertaa vuodessa (1.1., 1.4., 1.7. ja 1.10.). Toisin sanoen maksut kerätään neljännesvuosittain etukäteen.

 

Mikäli valitset kuukausilaskutuksen, perimme silloin hinnastomme mukaisen laskutuslisän.

Kaikki tuotteet tulee vakuuttaa. GRENKE tarjoaa kattavan vahinkovakuutuksen sopimuksen tuotteille aina sopimusta solmittaessa. Vakuutuksen hinta riippuu leasingtuotteesta ja vakuutusmaksu laskutetaan vuosittain. 

 

Mikäli haluat käyttää omaa yritysvakuutustasi, toimitathan vakuutustodistuksen meille. 

Leasingasiakkaana maksat pelkästään laitteen käytöstä. GRENKE omistaa laitteen leasingsopimuksen ajan. 

 

Leasingin avulla saat pidettyä kalustosi ajantasalla helposti ja kustannustehokkaasti. Perusvuokrakauden lopussa voit päättää lopetatko sopimuksen ja palautat leasingtuotteen vai ostatko sen itsellesi. Vaihtoehtoisesti voit pidentää sopimustasi ja jatkaa käyttöä.

 

Leasing on hyvin lähellä vuokrausta. Kun vuokraat esimerkiksi asunnon, maksamasi vuokra ei anna sinulle asunnon omistusoikeutta, vaan maksua vastaan saat asunnon käyttöoikeuden. Et tule missään vaiheessa omistamaan vuokraamaasi asuntoa. Kun asunnon vuokrasopimus päättyy, joudut muuttamaan pois asunnosta ja ”palauttamaan” sen. Leasing toimii samalla periaatteella.

Leasingsopimus on sitova ja määräaikainen. Mikäli haluat päättää leasingsopimuksen ennenaikaisesti, tulee jäljellä olevat leasingvastuut maksaa kertasuorituksena. 

 

Mikäli haluat irtisanoa leasingsopimuksen loppumaan perusvuokrakauden loppuun, lähetäthän meille kirjallisen irtisanomisen sähköpostitse. Mikäli sopimusta ei irtisanota, sopimus jatkuu sopimusehtojen mukaisesti. 

Voit hallinnoida koko sopimusta helposti ja turvallisesti verkossa käyttämällä asiakasportaalia. Saat asiakasportaalin aktivointikoodin ensimmäisen leasingsopimuksen teon yhteydessä.

Master Lease Agreement

Yrityksen hankinnat tulisi aina suunnitella seuraavalle 12 kuukaudelle. Mikäli suunnitelmissasi on tehdä useita hankintoja tänä ajanjaksona niin Master Lease Agreement on kannattava valinta. MLA -sopimuksella saat edulliset ja joustavat rahoitusehdot pienistä suuriin investointeihin. Tarvitset vain yhden luottopäätöksen, joka kattaa yrityksen kaikki hankinnat vuoden ajalta. Yksittäisen sopimuksen solmiminen Master Lease Agmeerent -sopimuksen sisällä on helppoa  ja nopeaa. Voit valtuuttaa valitsemasi henkilöt kuittaamaan tilaamanne tuotteet.

Kyllä voit. GRENKE toimii valmistajista riippumattomasti. Samalle Master Lease Agreement -sopimukselle voit hankkia kaiken tarvitsemasi kalusteita koneisiin. Tutustu täällä tarkemmin rahoitettaviin tuotteisiin. 

Master Lease Agreement -sopimus hinnoitellaan koko vuoden arvioitujen hankintojen mukaan, jolloin yksittäisen sopimuksen rahoituskustannukset ovat pienemmät. Master Lease Agreement -sopimuksen yksittäishankinnoista emme myöskään peri sopimuksen käsittelymaksua. Kuten tavallisessa leasingsopimuksessa voit aina valita perusvuokrakauden pituuden annetuista vaihtoehdoista jokaiselle hankinnalle erikseen.

Perusvuokrakauden päättyessä voit valita lopetatko sopimuksen ja palautat leasingtuotteen vai ostatko sen itsellesi. Vaihtoehtoisesti voit pidentää sopimustasi ja jatkaa käyttöä.

Kyllä, Master Lease Agreement -sopimuksesta ei tule yrityksellesi kuluja. Maksat vain niistä leasingtuotteista, jotka sisältyvät yksittäisiin sopimuksiin.

Master Lease Agreement -sopimuksen voimassaoloaika on 12 kuukautta sopimuksen allekirjoituksesta lähtien. Yritys voi tehdä hankintoja omien tarpeidensa mukaan. 

Eivät muutu. Leasingmaksut pysyvät koko sopimuskauden ajan kiinteinä kuten kaikissa sopimuksissamme.