Kuka olet ja mitä teet GRENKEllä? 

Moikka, olen Veera Kreus, työskennellyt GRENKEllä viimeiset 8 riemukasta vuotta erinäisissä rooleissa riskienhallinnan ja myynnin tehtävistä johtoryhmätyöskentelyyn. Reipas vuosi sitten ryhdyin rakentamaan GRENKElle valtakunnallista kumppanipalvelua, jota nyt luotsaan Oulusta käsin. Toimintaa tiimillämme on tällä hetkellä Oulun lisäksi Jyväskylässä ja Vantaalla.

 

Luotamme. GRENKEllä toiminnan ytimessä on luottamus joka kasvaa keskinäisestä arvostuksesta ja suoraselkäisyydestä.

 

Mitä luottamus sinulle esihenkilön työssä tarkoittaa?

Luottamus mahdollistaa vapauden ja vastuun ilmapiirin. Kuten onnekseni omassa työssänikin saan kokea, esihenkilön luottamus omaan tekemiseen ja siihen että yhteisten tavoitteiden eteen tehtävät toimenpiteet ovat parhaan näkemyksen mukaiset ja perustellut, luovat työlle ja omalle tekemiselle merkitystä.

Se että koen syvää luottamusta omaan tiimiini, vapauttaa myös aikani kokonaisvaltaiseen keskittymiseen palvelumme kehittämiseen ja eteenpäinviemiseen sekä tiimini tukena olemiseen ja läsnäoloon.

 

Keskustelemme. Meille GRENKEläisille keskustelemme arvo tarkoittaa toisia kunnioittavaa, sekä tiimirajat ylittävää vuorovaikutusta. 

 

 

Miten esihenkilönä omassa työssäsi edistät avointa keskustelukulttuuria?

Ihminen on kokonaisuus ja sekä työminä että, vapaa-ajan minä ovat sama henkilö, vaikka kuinka voissa paistelisi, joten kaikenlaiset roolisuoritukset niin vapaa-ajalla, kuin työpaikoillakin joutavat romukoppaan. Avoin, lämmin ja hyväksyvä keskustelukulttuuri syntyy oman kokemukseni mukaan esimerkin kautta ja siten että oman mielipiteen esittämisen lisäksi olisi kiinnostusta myös kuulla ja ymmärtää erilaiset näkemykset.

Ellen minä ole valmis avoimesti olemaan oma hajamielinen, herkkä ja empaattinen itseni, sekä rehellisesti tuomaan esille myös heikkouteni vahvuuksieni ohella ja virheitä tehdessä myöntämään ne anteeksipyynnön kera, en voi peräänkuuluttaa näitä asioita muiltakaan. Työelämäkin on juuri sitä, elämää.

 

Teemme. GRENKEllä annetut lupaukset lunastetaan ratkaisukeskeisellä ja sujuvalla yhteistyöllä.

 

Miten esihenkilönä tuet ratkaisukeskeistä yhdessä tekemistä? 

Mielestäni yhdessä tekemisen lisäksi varsinkin suunnittelu ja kehittäminen ovat ratkaisevassa roolissa kun hitsataan tiimiä yhteen, ja sitoutetaan työntekijöitä oman tiimin toimintaan ja sitä kautta koko yritykseen.

Rahoitusyhtiöksi olemme edelleen pienehkö, ainakin Suomessa, eli ketterä ja taipuva myös luovaan ajatteluun kohdatessamme kimurantteja tilanteita. Näitä ratkaistaan tiimissäni useimmiten työntekijätasolla itsenäisesti koska vapauden ja vastuun ilmapiirin kautta myös ratkaisukeskeinen työtapa on tiimille itsestään selvää ja kollegan tukeen päätöksenteossa voi aina nojata.