Kuka olet ja mitä teet GRENKEllä? 

Moikka! Nimi on Peter Sandell. Allekirjoittaneella on B2B myyntiä uralla takana noin 12 vuotta, joista viimeiset kahdeksan on vierähtänyt GRENKEllä.

Aloitin työskentelyn GRENKEllä kumppanimyynnissä vuonna 2016. Vuonna 2021 siirryin esihenkilötehtäviin Vantaan konttorilla, ja vuoden 2024 alusta sain vastuulleni koko Suomen kumppani/kanavamyynnin. Vastuullani tänä päivänä GRENKEn myyntiorganisaatiossa on yhteensä 12 myyntitykkiä, joita on jokaisessa meidän Suomen konttorissa (Vantaa, Turku, Tampere, Jyväskylä & Oulu).

GRENKEllä olen päässyt tutustumaan äkkiseltään laskettuna yli tuhannen jälleenmyyjän myyntiprosessiin, ja viemään näille kumppaneille leasingin ilosanomaa. Vuonna 2016 meitä oli allekirjoittaneen lisäksi 10 työntekijää, ja tänä päivänä jo miltei 60 työntekijää. Upeita kollegoita mahtuu tähänkin joukkoon ja tiedän, että kollegoita tarvitaan lisää myös lähivuosina. On ollut mahtavaa olla osana seuraamassa GRENKEn kasvutarinaa Suomessa

 

Luotamme. GRENKEllä toiminnan ytimessä on luottamus, joka kasvaa keskinäisestä arvostuksesta ja suoraselkäisyydestä.

 

Mitä luottamus sinulle esihenkilön työssä tarkoittaa?

Luottamus ja avoimuus ovat minulle kaiken tekemisen lähtökohta. Ilman näitä kahta on hyvin vaikea operoida, oli sitten kyse jälleenmyyjästä tai meidän sisäisestä sidosryhmästä.

Tiimin rakentamisessa ja tiimin yhteen pelaamisessa luottamus on yksi tärkeimmistä avaimista erinomaisiin tuloksiin. Omassa roolissani olen tärkeä osa luottamuksen rakentamisessa sekä sen ylläpitämisessä. On tärkeää ymmärtää, että luottamusta lisää tietojen, ideoiden, tunteiden ja ajatusten jakaminen.

Tärkeää on myös tunne hyväksytyksi tulemisesta. Jokaisen tulee tuntea arvostusta tekemästään työstä, saada siitä palautetta sekä nähdä omat vahvuutensa. Esihenkilönä toimin sosiaalisena tukena ja annan apua.

 

Keskustelemme. Meille GRENKEläisille keskustelemme arvo tarkoittaa toisia kunnioittavaa, sekä tiimirajat ylittävää vuorovaikutusta. 

 

 

Miten esihenkilönä omassa työssäsi edistät avointa keskustelukulttuuria?

Uskon todella, että avoimuudella saavutetaan hyviä asioita. Keskustelemalla avoimesti asioista, sekä osallistamalla henkilöt antamaan mielipiteensä, saadaan yleensä hyviä lopputuloksia aikaan. Pyrin henkilökohtaisesti aina avoimeen ja rehelliseen keskusteluun.

Avoimuus lisää avoimuutta. Avoimuus lisää luottamusta. Luottamus kehittää tiimiä ja hyvässä tiimissä yhteiset tavoitteet toteutuvat. Sitähän me kaikki halutaan. :)  

 

Teemme. GRENKEllä annetut lupaukset lunastetaan ratkaisukeskeisellä ja sujuvalla yhteistyöllä.

 

Miten esihenkilönä tuet ratkaisukeskeistä yhdessä tekemistä? 

Myynnin parissa operoidessa on aina tärkeä ylläpitää myyjien keskuudessa ns. ”myynnin kiimaa”. Toki on aina tärkeä muistaa, että operoidaan meidän konsernin ohjesääntöjen, konsernin strategian, paikallisen strategian sekä voimassa olevien lakien pohjalta

Rahoitusmarkkina muuttuu vauhdilla ympärillämme, ja meidän on tärkeä pysyä tässä mukana. Haluamme jatkossakin kasvaa vauhdilla, ja meidän on mukautettava jatkuvasti toimintaamme. Kun ajatellaan meidän organisaatiota vuonna 2016, jolloin allekirjoittanut aloitti työskentelyn GRENKEllä, ja vertaa organisaatiota sekä toimintamallia vuoteen 2024 versioon, on kehitys aivan mielettömän suuri. Ratkaisukeskeisellä tekemisellä olemme tähän pisteeseen päässyt, ja tulemme tällä pääsemään myös 500M€ vuotuiseen rahoitusvolyymiin.

Uskon, että konsernin panostuksella digitalisatioon, sekä kehitysjohtajamme Jussi Taivalkosken avulla, pystymme ottamaan valtavia loikkia lähivuosina kohti uutta GRENKEä, josta saimmekin jo pääjohtajaltamme Sebastia Hirschiltä maistiaisia hänen Suomen vierailullaan.

Ratkaisukeskeinen tekeminen on osa päivittäistä työtäni. Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme, oli sitten kyse jälleenmyyjän hinnoittelusta, myynnin markkinointimateriaaleista tai GRENKE prosessin hienosäätämisestä, näin muutamia mainitakseni.