Kuka olet ja mitä teet GRENKEllä? 

Moi, olen Malin Miettinen ja olen toiminut GRENKE Suomen HR Managerina 5,5 vuotta.

Tehtäviini kuuluu kaikki mikä liittyy meidän olemassa olevaan henkilöstöön sekä mahdollisiin uusiin työntekijöihin, käytännön tehtävistä strategiatason päätöksiin.

 

Luotamme. GRENKEllä toiminnan ytimessä on luottamus joka kasvaa keskinäisestä arvostuksesta ja suoraselkäisyydestä.

 

Mitä luottamus sinulle esihenkilön työssä tarkoittaa?

Minulle on tärkeä rakentaa luottamuksellinen yhteys jokaiseen työntekijään. Haluan että jokainen tuntee pystyvänsä luottaa minuun ja siihen, että he saavat tukea, apua ja vastauksia aina kun tarvitsevat.

Minulle on myös tärkeää, että voin luottaa omiin tiimiläisiin. Tapamme toimia on pitkälti yhdessä tekemistä, ja jotta yhteistyö saadaan toimimaan, luottamuksen tulee olla kaiken perustana.

Luottamus tarkoittaa myös avoimuutta ja rehellisyyttä. Avoin ja rehellinen keskustelu herättää luottamusta, vaikka keskustelun aihe olisikin vaikea.

 

 

Keskustelemme. Meille GRENKEläisille keskustelemme arvo tarkoittaa toisia kunnioittavaa, sekä tiimirajat ylittävää vuorovaikutusta. 

 

Miten esihenkilönä omassa työssäsi edistät avointa keskustelukulttuuria?

Pyrin itse aina olemaan niin avoin kuin mahdollista kaikissa asioissa. Pienen asian, muutoksen tai uutisen kuuleminen voi jollekin merkitä paljon enemmän kuin itse osaa odottaa.

Esihenkilön avoimuus luo myös väylän keskustelulle kaikkiin suuntiin. Pyrin usein mieluummin juttelemaan henkilön kanssa sen sijaan, että lähettäisin viestin.

 

Teemme. GRENKEllä annetut lupaukset lunastetaan ratkaisukeskeisellä ja sujuvalla yhteistyöllä.

 

Miten esihenkilönä tuet ratkaisukeskeistä yhdessä tekemistä? 

Omassa tiimissäni on työntekijöitä, jotka kukoistavat, kun heille antaa vastuuta kehittää oma tekemistään. Olen lähellä koko ajan ja asioita pallotellaan paljon yhdessä työntekijän kanssa, mutta monesti työntekijä on itse ratissa ja minä kartturina.

Olen itse hyvin ratkaisuhakuinen omassa toiminnassani ja kun ympärilläni on luovia ihmisiä, pääsemme yhdessä tekemällä loistaviin lopputuloksiin ja toimintamme kehittyy siinä samalla.