Sadat lapset ja perheet ovat päivittäin tilanteessa, jossa lapsella on käynnissä tai edessään sairaalahoitoa vaativa toimenpide. Sairaaloissa tuetaan lasten mieltä ja oloa mm. pehmonallejen avulla.

Tänä vuonna me grenkeläiset lahjoitamme yhteensä 500 nallea viiteen sairaalaan ympäri Suomea: HUSiin / HUS Uuteen lastensairaalaan, Oulun, Turun ja Tampereen yliopistollisiin sairaaloihin sekä Sairaala Novaan Jyväskylään.

Sairaaloiden ammattitaitoinen ja lempeä henkilökunta osaa toimia tilanteessa kuin tilanteessa. Yksi tärkeä keino helpottaa pienen ja isommankin lapsen oloa ja mieltä on leikki. Pehmoleluina nallet ovat paitsi sairaalaleikin väline, myös tärkeä tuki ja turva joskus pelottavankin hoitotilanteen ja koti-ikävän yhteydessä. Lapsi saa nallen omakseen ja mukaansa sairaalasta hoitotoimenpiteen tai hoitojakson päättyessä, ja siksi sairaaloissa on jatkuva tarve pehmoisille hoitajakollegoille.

GRENKE-nallet pääsevät perille sairaaloihin marraskuun aikana. Jo nallejen toimitus sairaaloihin eri puolella Suomea on ollut meille todella mieluinen työtehtävä, ja voimme vain kuvitella, millaisiin tärkeisiin seikkailuihin ja lohdutustehtäviin nallet pääsevätkään!

 

Nalle lohduttaa pientä potilasta ja vie ajatuksen hetkeksi pois hoitotoimenpiteestä

 

Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksessä nallet pääsevät rohkaisemaan ja ilahduttamaan pieniä potilaita, jotka ovat trauman vuoksi joutuneet hoitoon, ja haaveri vaatii enemmän kuin laastaria.

”Paitsi että nalle lohduttaa lasta, antaa se myös päivystävälle sairaanhoitajalle mahdollisuuden saada lapsen ajatus pois kivusta, ja siten tutkimukset ja hoitotoimenpiteet, kuten vaikka haavan ompelu, on helpompi ja nopeampi tehdä”, kertoo Suvi Karjalainen-Taivalkoski.

”Lapset ovat onnellisia ja iloisia nalleista. Pieni pehmo saa koko perheeltä kiitoksen, ja taitaapa usein myös lapsen muu lähipiiri kokea nallen esittelyn ja tarinan päivystyskäynniltä.”

 

Nallet ovat konkreettinen tapa tehdä hyvää

 

GRENKEn HR Manager Malin Miettinen pitää tärkeänä yritysten konkreettisia ja näkyviä vastuullisuustekoja.

”GRENKEllä haluamme joulumuistamisten sijaan tehdä jotain hyvää. Meillä työskentelee paljon pienten lasten vanhempia, ja tämä ihana ajatus pehmonalleista sairaaloille tuli työntekijältämme. Tänä vuonna 500 nallea ovat Tukikummien toiminnan tukemisen lisäksi konkreettinen joululahjamme”, Malin Miettinen kertoo.

”Kaikki toimistomme olivat heti mukana ideassa, ja nalleille olisi ollut monta halukasta saattajaa perille. On ollut tosi kiva kuulla työntekijöiltämme näistä tärkeistä kohtaamisista sairaaloissa,” Miettinen jatkaa.

Nallet tuovat konkreettisesti iloa ja pehmeää turvaa ja lohtua pikkupotilaille läheisineen. Samoin me haluamme jakaa lämpimiä tunteita ja hyvää fiilistä kaikille asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja koko henkilöstöllemme.

Rauhallista joulun aikaa ja uutta säihkettä vuoteen 2024!

 

 

  • Lisätietoa mm. Terveyskylän Lastentalo: Hoitotoimenpiteet lapselle tutuksi leikkimällä
  • Suomessa toimii useita valtakunnallisia ja paikallisia tahoja, joiden kautta yritykset ja yksityishenkilöt voivat tukea lapsipotilaiden arkea sairaaloissa.