Leasing – usein kysytyt kysymykset (UKK)

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää leasingistä GRENKEltä.

Soita meille

Ota meihin yhteyttä:

+358 10 337 6000

Ma - Pe 9:00 - 16:00

Rahoitusleasingissa kaikki leasinghankintaan liittyvät kustannukset (hankinta-, lisä- ja rahoituskustannukset) kuoletetaan kokonaan asiakkaan maksaessa sovitut leasingmaksut. 

Jokaiseen GRENKE-leasingsopimukseen sisältyy vaihtomahdollisuus. Tämä tarkoittaa, että leasingtuotteet voidaan vaihtaa jopa sopimuskauden aikana. Näin asiakas voi aina käyttää uusinta tekniikkaa ja leasingmaksut pysyvät samoina sillä edellytyksellä, että sopimusarvo pysyy ennallaan.

Maksujen ennakoitavuus ja jaksotettavuus tekevät leasingista houkuttelevan rahoitusmuodon pienille ja keskisuurille yrityksille. Leasingmaksut ovat kokonaisuudessaan vähennyskelpoisia eikä niitä merkitä taseeseen. Tämä parantaa taseen lukuja ja näin vaikuttaa positiivisesti yrityksen luottoluokitukseen. 

IFRS 16 säätelee leasingsopimusten kirjanpitoa pörssiyhtiöille ja yrityksille, jotka vapaaehtoisesti laativat tilinpäätöksensä IFRS:n mukaisesti. IFRS:n mukaisessa kirjanpidossa leasingmaksut tulee kirjata taseeseen. Tämä ei vaikuta leasingin muihin etuihin. Suosittelemme kysymään veroasiantuntijaltasi tai tilintarkastajaltasi lisätietoja.

Jälleenmyyjälle

Jälleenmyyjäportaalistamme saat lähetettyä leasinghakemuksen helposti ja nopeasti. Siellä voit laskea leasingtarjouksia ja lähettää pyyntöjä verkossa muutamalla napsautuksella. Tästä pääset jälleenmyyjäportaaliin. Jos sinulla ei vielä ole kirjautumistunnuksia, voit pyytää niitä täältä tai pyytää tiedot suoraan paikalliselta yhteyshenkilöltäsi. Mikäli sinulla on tunnukset aiempaan portaaliimme, pääset kirjautumaan täältä

GRENKE käyttää turvallista, nopeaa ja helppoa eAllekirjoitusta. Asiakas saa sähköpostiinsa linkin leasingsopimuksen allekirjoittamista varten. Tällä varmistamme, että sinun ei tarvitse tulostaa ja postittaa sopimuspapereita.

GRENKE takaa, että laskusi maksetaan 24 tunnin kuluessa kaikkien tarvittavien sopimusasiakirjojen saapumisesta.

Asiakkaille

Leasing palvelee rahoitusmuotona pieniä, keskisuuria ja suuryrityksiä toimialasta riippumatta. GRENKE rahoittaa laajan kirjon erilaisia tuotteita 500 euron nettohankintahinnasta alkaen.

GRENKE toimii valmistajista ja pankeista riippumattomasti, jonka takia et ole sidottu mihinkään tiettyihin tuotemerkkeihin tai valmistajiin valitessasi tuotteita. GRENKE rahoittaa erilaisia tuotteita laajasti aina IT-laitteistoista turvallisuusjärjestelmiin ja teollisuuskoneisiin. Voit tutustua tarkemmin erilaisiin rahoitettaviin tuotteisiin täältä.

 

Mikäli mielessäsi on jokin toisenlainen hankinta, niin paras lähestymistapa tälläisessä tapauksessa on ottaa meihin yhteyttä, niin voimme etsiä sopivan ratkaisun.

Voit tehdä sen helposti yhteydenottolomakkeellamme. Valitse vain sinua kiinnostava kohde ja aihe. Mikäli olet jo saanut tarjouksen tuotteista toimittajaltasi niin lisääthän sen yhteydenottopyyntöön. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian. 

Sopimusta allekirjoittaessasi vahvistat päivän, jona olet vastaanottanut leasingtuotteet. Sovittu perusvuokrakausi alkaa vastaanoton jälkeisen kvartaalin ensimmäisenä päivänä tai kalenterikuukauden ensimmäisenä päivänä, jos olet valinnut kuukausilaskutuksen. Vastaanottopäivästä perusvuokrakauden alkuun veloitamme päivävuokraa, joka on 1/30 sovitusta kuukausihinnasta.

GRENKE perii leasingsopimuksesi maksut neljä kertaa vuodessa (1.1., 1.4., 1.7. ja 1.10.). Toisin sanoen maksut kerätään neljännesvuosittain etukäteen.

 

Mikäli valitset kuukausilaskutuksen, perimme silloin hinnastomme mukaisen laskutuslisän.

Kaikki tuotteet tulee vakuuttaa. GRENKE tarjoaa kattavan vahinkovakuutuksen sopimuksen tuotteille aina sopimusta solmittaessa. Vakuutuksen hinta riippuu leasingtuotteesta ja vakuutusmaksu laskutetaan vuosittain. 

 

Mikäli haluat käyttää omaa yritysvakuutustasi, toimitathan vakuutustodistuksen meille. 

Leasingasiakkaana maksat pelkästään laitteen käytöstä. GRENKE omistaa laitteen leasingsopimuksen ajan. 

 

Leasingin avulla saat pidettyä kalustosi ajantasalla helposti ja kustannustehokkaasti. Perusvuokrakauden lopussa voit päättää lopetatko sopimuksen ja palautat leasingtuotteen vai ostatko sen itsellesi. Vaihtoehtoisesti voit pidentää sopimustasi ja jatkaa käyttöä.

 

Leasing on hyvin lähellä vuokrausta. Kun vuokraat esimerkiksi asunnon, maksamasi vuokra ei anna sinulle asunnon omistusoikeutta, vaan maksua vastaan saat asunnon käyttöoikeuden. Et tule missään vaiheessa omistamaan vuokraamaasi asuntoa. Kun asunnon vuokrasopimus päättyy, joudut muuttamaan pois asunnosta ja ”palauttamaan” sen. Leasing toimii samalla periaatteella.

Leasingsopimus on sitova ja määräaikainen. Mikäli haluat päättää leasingsopimuksen ennenaikaisesti, tulee jäljellä olevat leasingvastuut maksaa kertasuorituksena. 

 

Mikäli haluat irtisanoa leasingsopimuksen loppumaan perusvuokrakauden loppuun, lähetäthän meille kirjallisen irtisanomisen sähköpostitse. Mikäli sopimusta ei irtisanota, sopimus jatkuu sopimusehtojen mukaisesti. 

Voit hallinnoida koko sopimusta helposti ja turvallisesti verkossa käyttämällä asiakasportaalia. Saat asiakasportaalin aktivointikoodin ensimmäisen leasingsopimuksen teon yhteydessä.

Master Lease Agreement

Kaikkiaan vähintään 25 000 euron arvoiset hankinnat tulisi suunnitella seuraavalle 12 kuukaudelle. Tämä kuulostaa paljolta, mutta kokonaissumma on helppo saavuttaa erityisesti, koska nykyiset tai jo tehdyt hankinnat voidaan sisällyttää laskelmaan. Tämä investointien kokonaismäärä määrittää kaikkien sopimuksen alaisten yksittäisten sopimusten edulliset ehdot, vaikka kyseessä olisi vain pieni 500 euron arvoinen hankinta. Tämä tarkoittaa, että kehys kannattaa jo ensimmäisestä hankinnasta alkaen – eikä vain taloudellisesti. Yksittäisten leasing-sopimusten käsittely sopimuksen puitteissa on erityisen helppoa ja nopeaa. Tarvitaan vain yksi luottokelpoisuuden arviointi, sopimukset ovat yksinkertaisia ja voit antaa henkilöille, joilla ei ole prokuuravaltuutusta, valtuudet allekirjoittaa sopimuksia.

Ei. GRENKE toimii valmistajista riippumattomasti. Asiakkailla on saatavillaan monenlaisia leasing-vaihtoehtoja. Näihin sisältyvät toimistoviestintä ja -laitteet, lääketieteelliset laitteet ja turvallisuusjärjestelmät sekä koneet. Tietyissä tilanteissa epätavallisemmat tuotteet voidaan vuokrata erityisjärjestelyin.

Ei lainkaan – haluttuja ehtoja lukuun ottamatta luonnollisesti. Asiakkaana valitset perusvuokrakauden ja sopimustyypin jokaiselle leasing-tuotteelle erikseen.

Valitusta sopimustyypistä riippuen on monia vaihtoehtoja. Yleisimpien täyden kuoletuksen sopimusten tapauksessa ne ovat ensinnäkin laitteiden palautus ja uusien hankinta, toiseksi leasing-tuotteiden ostotarjouksen pyytäminen ja kolmanneksi leasingin jatkaminen. Tämä tarkoittaa, että yritys voi valita joustavasti.

Ei, me emme veloita sitoutumismaksua. Maksat vain niistä leasing-tuotteista, jotka sisältyvät yksittäisiin sopimuksiin.

Yrittäjä ei voi välttää yllätyksiä. Talouskriisi on tästä täydellinen esimerkki. Jos siis on tärkeitä syitä siirtää suunniteltuja sijoituksia myöhäisempään ajankohtaan tai jopa perua ne, autamme asiakasta löytämään ratkaisun. Myöhempään ajankohtaan siirretyt sijoitukset voidaan esimerkiksi käsitellä seuraavalla Master Lease Agreement -sopimuksella tai nykyisen sopimuksen pidennyksellä. Jos yritys on käyttänyt alle 50 prosenttia sovitusta määrästä, me yksinkertaisesti laskemme uudelleen allekirjoitetut yksittäiset sopimukset sovellettavien ehtojen mukaisesti.

Koko leasing-määrä on asiakkaan saatavilla määritetyillä ehdoilla 12 kuukauden ajan kalenterivuodesta riippumatta. Tänä aikana hän voi päästä leasingin kokonaismäärään millä tahansa määrällä yksittäisiä sopimuksia aina, kun yrityksellä on optimaalinen aika sijoittaa.

Ei. Leasing-maksut pysyvät kiinteinä kyseisen sopimuksen päättymiseen asti. Jälkikäteen tehtävät lisäykset eivät ole mahdollisia.